Costa del Sol Avisen

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Rabattkode
page
Costa del sol Avisen - Oppskrift p? Churros

Få oppskriften på deilige Churros

Vil du lære å tilberede hjemmelagde churros?

 

Det er ikke noe hjørne av Spania hvor de tradisjonelle churros eller porras ikke lages. Fra nord til sør på halvøya er churros alltid en velkommen ressurs for frokost eller en matbit akkompagnert av en god varm sjokolade eller rett og slett en kaffe med melk.

 

Denne søte, deilige, appetittvekkende, enkle og lette er ikke noe mer enn en deig laget av mel, vann og salt, stekt i rikelig med olje og servert umiddelbart drysset med sukker.

 

Enkelheten til ingrediensene og prosessen gjenspeiler ikke hvor god og forankret i Spanias kultur med denne oppskriften er. De skal være av maurisk opprinnelse, Quevedo og Lope de Vega nevnte dem i tekstene sine. Mange år senere dukker den allerede opp i General Cooking Dictionary i 1892. Til tross for at den er et vanlig element i gastronomien i alle samfunn, er det mange subtile forskjeller i form eller forberedelse avhengig av hvor vi er.

 

Formen deres kan være rett, i en løkke eller på en pinne, de kan fylles med sjokoladeganache, konditorkrem eller dulce de leche eller bare drysses med sukker. Perfekt å ledsage med en kopp varm sjokolade.

 

Jeg anbefaler absolutt at du kjøper en churrera, det er den beste måten å komprimere deigen for å unngå problemer ved steking, det dannes ikke luftbobler i en churrera. Den beste investeringen, uten tvil.

 

Ingredienser:

 

250 g hvetemel 
ca 2,5 dl vann

1 teskje salt (ca. 8 gram)

Sukker til strøssel

Mild olivenolje til steking eller solsikkeolje

Absorberende kjøkkenpapir

En manuell churrera eller en konditorpose med tynn munn

 

Tilberedning av churrosdeigen:

 

1. Ha melet i en stor bolle. Varm opp vannet med saltet i en kjele.

 

2. Når det begynner å koke, heller du det direkte og i en omgang over melet. Med en tresleiv integrerer vi melet med vannet. Vi vil ha en veldig klissete og ganske kompakt deig.

 

3. Nå skal vi introdusere denne deigen i en churrera- eller konditorpose. Dette trinnet er essensielt for at churrosene skal bli gode og du ikke får problemer med dem når du steker. Churreraen komprimerer deigen og eliminerer luften. Dette forhindrer at churrosene hopper i oljen senere, og derfor er det et veldig viktig skritt. Hvis du har en maskin til å lage churros, fyll den med deigen. Det beste valget.

 

4. Hvis du ikke har mulighet til å lage churros med churrera, har vi en annen mulighet, en konditorpose med stjerneformet dyse. Selv om det ikke anbefales, fordi de ikke er de samme som med churrera. Likevel er det folk som har klart å lage gode churros med manga. Konditorposer kan være engangsplast. Du finner dem i konditoributikker eller kreative konfektbutikker på nett.

 

5. Vi lager porsjonene av churros med den rå deigen på et kjøkkenhåndkle på benken. På en måte at deigen avkjøles og hindrer at den åpner seg eller sprekker under steking.

 

6. Varm en stekepanne med rikelig med veldig mild olivenolje eller solsikkeolje.

 

Steking og presentasjon av hjemmelagde churros

 

1. Når det er varmt introduserer vi porsjonene med deig til steking. Før steking må du måle temperaturen på oljen (hvis mulig), mellom 195º og 200º C for churros eller 230º C for porras.

 

2. Vi koker over middels varme for å unngå at churrosene holder seg råe inni.

 

3. Hvis du skal bruke en konditorpose til å lage churros, vær veldig forsiktig når du steker, de kan hoppe. Med churrera vil det problemet ikke skje med deg.

 

4. Når den er stekt, ta den over på et brett med kjøkkenpapir for å absorbere overflødig olje.

 

5. Vi serverer drysset med hvitt sukker eller melis (pulverisert).

 

 

Translate ?