Rehabiliteringsarbeidet av den nye fasaden ble sluttført i oktober 2022
Luksusrestauranten som vil være i Casa De Botes, som ligger ved siden av Farola i havnen Malaga, vil være åpen for publikum i 2023. Det er datoen arrangørene av prosjektet vurderer siden rehabiliteringen av bygningen, hvis arbeid startet i begynnelsen av året, er kostbar både i tid og penger.
Arkitekten for verket, Fernando Hernández-Gil -av Lucas y Hernández-Gil studio- forklarer at tanken er å fullføre arbeidet i 2023.
Arbeidet er akkurat nå i en fase hvor vi bærer flere ting samtidig, forklarer Hernández-Gil, selv om den største innsatsen gjøres i to seksjoner. Den første er forsterkningen av strukturen fordi bygningen, som dateres tilbake til 1953, er ganske skadet og må rehabiliteres, siden den ikke kunne rives og bygges på nytt, noe som ville vært raskere og billigere. Samtidig fliser de vekk hele fasaden fordi det var mange sprekker og de skal lage den helt ny. Arbeidene med strukturen og fasaden er ganske krevende, sier arkitekten.
På den annen side, som beskrevet av Hernández-Gil, vanntetter de terrassene og starter interiørkondisjoneringen for for eksempel installasjonen av kjøkkenene. De designer interiørkonfigurasjonen til etablissementet, og basert på det vil den nøyaktige kapasiteten til spisestedene være kjent, selv om det anslås at det vil være rundt 300 seter . Bygget har et samlet areal på ca 1000 kvadratmeter.
Investeringen overstiger fem millioner euro, og for øyeblikket jobber det rundt 25 personer på stedet. Bygget vil ha tre etasjer. På bakkenivå vil det være en restaurant med griller hvor det vil bli servert middelhavsmat, spesielt kjøtt og fisk. Det er hjertet av stedet, der de gamle båtene lå. I første etasje vil det være en annen restaurant som vil ha internasjonal mat for å betjene alle typer publikum og i andre etasje vil det være en stor terrasse med et område for drinker og fritid. Kort fortalt vil den ha tre forskjellige miljøer.
Prosjektet ble presentert i desember 2020 og den opprinnelige ideen var å fullføre arbeidene i slutten av 2021, selv om de ikke startet før i 2022 etter å ha måttet overvinne ulike byprosedyrer med Malaga bystyre. Arbeidene er allerede i gang, og hvis det ikke oppstår nye forsinkelser – noe som aldri kan utelukkes i en rehabilitering av disse byggene – kan restauranten bli en realitet i 2023, og dermed øke det eksisterende gastronomiske tilbudet på høyt nivå i Malaga.
Trocadero Group har for tiden syv restauranter -fire i Marbella, en i Benalmádena, en i Sotogrande og en annen i Estepona- og Casa de Botes vil være den åttende og dens første inntog i Malaga by. Málagas havnemyndighet tildelte den i 2020 konsesjonen av plassen for en gjestfrihetsvirksomhet for de neste 25 årene.
I følge den økonomiske rapporten som ble presentert av selskapet ved innlevering til prisen, er den økonomiske investeringen for å rehabilitere bygningen og starte opp restauranten på 5,8 millioner euro. Trocadero anslår å oppnå en inntekt på 165 millioner euro i løpet av de 25 årene av drift, med et overskudd, diskontert utgifter, på 16,5 millioner euro. Alltid i henhold til tallene laget av selskapet – som kan være forsiktige, nøytrale eller optimistiske og som må sees om de blir bekreftet eller ikke over 25 år – forventer de 100% belegg i juli og august, 52% i juni og september og 28% fra oktober til mai med en gjennomsnittlig kostpris per kunde på 55 euro.