Spania er ikke bare kjent for sine matoppskrifter, det har også typiske drinker som er kjent over hele Verden. Rødvinsangria er en kjent tradisjonell drikk i Spania og utenfor landets grenser. Det er en kombinasjon mellom ulike typer frukt, brennevin og rødvin, og kontrasterer dermed den søte smaken sammen med et visst alkoholinnhold. Det kan nytes når som helst på året, men spesielt om sommeren på grunn av hvor forfriskende det er og bidrar til å lindre de høye temperaturene i sommermånedene. Å lage denne drinken hjemme er veldig enkelt.
Ingredienser:
1 flaske rødvin (ca. 750 ml)
750 ml sitronbrus
100 ml cognac, Cointreau eller brennevin etter eget valg
2 fersken
1 eple
1 pære
En sitron
1 appelsin
1 kanelstang
For å starte, tilsetter vi rødvinen og ca. 100 ml av favorittbrennevinen din i en stor kanne. Deretter tilsettes fruktene. Tilsett sitron og appelsin skåret i terninger. Vi tilsetter også pære, epler og fersken kuttet i passe store terninger. Tilsett kanelstangen og rør igjen slik at smakene til fruktene blander seg godt med blandingen av rødvin og likøren.
Når dette er gjort, tilsett brusen og bland igjen i noen sekunder slik at det blir integrert med resten av ingrediensene.
Sett kannen i kjøleskapet, og la stå i minst 4 timer, slik at alle smakene blander seg godt. Etter den tid tar vi kannen ut av kjøleskapet og serverer umiddelbart med knust is.
Sangria Blanca
Hva er Sangria Blanca? Kort fortalt er det en mildere versjon av den mer kjente tradisjonelle Sangriaen. Her får du oppskriften på denne fantastiske og forfriskende drikken til varme sommerdager i Norge og rundt Milddelhavet.
Ingredienser:
1 Flaske hvitvin, gjerne halvtørr.
Saften av 3-4 sitroner
1 god skvett søtvin (muscatel eller lignende)
Sukker etter smak
2 fersken i biter
1 håndfull druer
En skvett sitronbrus
isbiter
I en salatskål eller stor beholder, hell hvitvinen sammen med søtvinen. Tilsett sukker etter smak, om ønskelig, og rør til det er oppløst.
Press sitronene og tilsett saften i vinen. Bland godt. Skrell ferskenene og skjær dem i ganske store biter. Vi legger dem i drinken og gjør det samme med druene. Tilsett sitronbrusen til slutt etter smak. La blandingen stå kjølig i en time slik at smakene får satt seg og server straks med isbiter.