Det arbeides fortsatt med å gjøre ferdig tilpasningen av interiøret og starte med deokrering – Investeringen for å rehabilitere eiendommen har beløpt seg til seks millioner euro
Grupo Trocadero planlegger å innvie den nye resturanten i mars. Det mytiske bygget som ligger i begynnelsen av dokken, vil komme tilbake til live etter at dets tidligere eiere måtte forlate bygget da kontrakten med Malaga havnevesen gikk ut.
I 2020 ble Grupo Trocadero ny eier etter å ha vunnet anbudet om å overta eiendommen gjennom en 25-årig konsesjon.
«Bygget må ferdistilles i mars måneden, vi har hatt en del forsinkelser, men året har vært komplisert for arbeidene av visse grunner,» forklarer arkitekten for prosjektet, Fernando Hernández-Gil, som påpeker at rehabiliteringen har vært «treg og arbeidskrevende».
«Til syvende og sist er det en veldig tradisjonell jobb, fordi det tar lengre tid å gjøre et rehabiliteringsarbeid enn å gjøre et nytt bygg. I tillegg, på grunn av forholdene til bygningen, må du fortsette å reparere og det kunne ikke bare rives og gjøres nytt, du måtte reparere stykke for stykke», legger han til, mens han understreker at bygningen har blitt beholdt som det var, bortsett fra elementer som var nødvendige for å tilpasse den til gjeldende forskrifter, for eksempel bygging av en trapp for å ivareta sikkerheten i tilfelle brann.
Hernández-Gil presiserer at selv om de var klar over tilstanden bygningen befant seg i, er sannheten at de ikke kunne vite behovet for restaurering som det krevde før, som han selv forteller, «du begynner å bite».
«Vi trodde at det var deler som kom til å bli noe bedre, og realiteten er at de ikke var det, og her foran havnen er forverringen betydelig. Men alt er nå konsolidert og i perfekt stand», sier arkitekten, som understreker at selv om 80 års levetid ikke er overdrevent for en betongkonstruksjon, motarbeidet det at det var en åpen bygning og så påvirket av havets påvirkning.
Uansett er arbeidet nå fokusert på å sluttføre tilpasningen av interiøret og starte med utsmykningen, som skal være inspirert av byen, fremsetter Fernando Hernández-Gil.
I tillegg kommer byutviklingsarbeidene i området, inkludert asfaltering av forringede områder, landskapsarbeid og planting av palmer etter linjen som allerede er definert av Malaga havn , samt installasjon av et rent punkt.
« Det vi gjør er å rehabilitere paviljongen som er på hjørnet, der de gamle transformatorene var, vi muliggjør det rene punktet der», understreker Hernández-Gil. «Dette er ting som ikke er typiske for Casa de Botes- bygget for prosjektet vårt, men som var forhold som var i konkurransen da vi søkte på den tiden, som var forbedringer av bymiljøet.»
Etter et års arbeid vil Grupo Trocadero definere den eksakte åpningsdatoen senere, og de erkjenner at de flyter over av «ønsket om å vise all innsatsen som er gjort» for å finjustere den nye restauranten, der seks millioner euro har blitt investert euro.