Provinsen har mange barer og restauranter som skiller seg ut for kvaliteten på den stekte deigen.
Blant alle jubileer og helgener som kalenderen angir for denne mandagen 16. januar, er det en som skiller seg ut over alle: Verdens krokettdag, en begivenhet som tjener til å kreve og fremheve den velsmakende stekte deigen som er laget med omhu i tusenvis av barer og restauranter rundt om på planeten. I Malaga, hvordan kan det være annerledes, er det mange gastronomiske templer hvor du kan nyte denne berømte retten. Dette er bare noen av dem.
Los Curros
Croquetas de cocido a la forma tradicional
Krokettene på Los Curros restaurant, i Ciudad Jardín, er en institusjon i nabolaget. De lager dem tilberedt, på tradisjonell måte og har en legion av tilhengere. Porsjonen koster 9,50 euro.
Adresse: C. Juan Montes Hoyo, 11. 952 65 38 21
El Botijo
Puchero malagueño
Eierne av dette etablissementet som ligger på Carretera de Cádiz erkjenner at deres kroketter er «lykke på en tallerken». Et av stjerneproduktene deres er laget med en lapskaus fra Malaga og serveres med litt ali oli i midten. Retten koster 9 euro.
Adressen: Guindos Avenue, 33. Telefon. 952 246 784
El Pimpi
De puchero o de gambas al pil pil
Det populære etablissementet i Sentrum kan også skryte av å tilby gode hjemmelagde kroketter. I deres tilfelle lager de dem med en tradisjonell lapskaus og reker al pil pil. Delen av begge koster 11 euro.
Adresse: Granada Street, 62. Telefon 952 225 403
Los Hidalgo
Piñones
Pinjekjernerkroketter er en av de mest kjente rettene på Los Hidalgo taverna, i sentrum. I dette etablissementet, åpent siden 1968, lager de dem daglig hjemme og de koster 9 euro per porsjon. Adresse: Calle Duque de la Victoria, 8. Telefon. 952 259 222
Mi Niña Lola
Croqueta carabinera
Mi Niña Lola, en av de mest anmeldte åpningene det siste året i Malaga, tilbyr sine kunder en ny og original carabinera-krokett laget med bechamel, carabineros og skinkebacon. En enhet (større enn vanlig) serveres til en pris av 6 euro. Adresse: Calle Campos Elíseos s/n. Telefon. 951 312 710
El Rincón de Lola
Rabo de toro y jamón
Restauranten som ligger i Huelin tilbyr sine kunder gourmetkroketter som varierer fra gang til gang og alltid under kokkens anbefaling. De på bildet er oksehale og skinke og koster 10,50 euro per porsjon. Adresse: Plaza Moreno Villa, 9. Telefon 601 252 736
Élite Café
Marisco o puchero
Etablissementet som ligger i Soho presenteres som vinneren av den andre krokettruten som ble arrangert i april i nabolaget. Selv om tilbudet deres har en tendens til å variere, var det de av sjømat og de av lapskaus de som fengslet juryen. Kafeteriaen åpner for å servere frokost og krokettene kan tas med hjem. Adresse: Vendeja gate 30. Telefon. 952 755 765
Tragatá (Ronda)
Jamón ibérico
«Krokettene som får mødre og bestemødre til å bli gale.» Restauranten som ligger i Ronda presenterer seg selv med denne suggestive intensjonserklæringen. De lager dem av iberisk skinke og en porsjon på fire enheter koster 11,50 euro. Adresse: New Street, 4. Rund. Telefon. 952 877 209
Lobito de Mar (Marbella)
Choco
Dani García-gruppens videresalgsbar tilbyr sine kunder deilige blekksprutkroketter i etablissementet som ligger i Marbella. «Vi serverer dem i mengde for å unngå konflikter», sier de. Rasjonen, som består av seks enheter, koster 12 euro. Adresse: Av. Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, 178. Marbella. Telefon. 951 554 554
La Caliza (La Cala del Moral)
Surtido variado
Restauranten som ligger i La Cala del Moral tilbyr forskjellige alternativer når det kommer til å spise kroketter, siden de lager dem i forskjellige smaker. I brevet deres tilbyr de en porsjon håndverkkroketter for 9,60 euro og et utvalg bestående av 12 enheter til en pris av 14,40 euro. Kundene kan velge mellom oksehale, sopp, 5J skinke og kylling. Adresse: Cueva del Tesoro Avenue, 16. La Cala del Moral. Telefon. 666 466 173