De tre kongers natt (Reyes de Magos) n?rmer seg og tusenvis av mennesker velger ? tilberede den hjemmelagde rosc?nen, i stedet for ? kj?pe den ferdig.
Julen er allerede her. I full feiring av julaften og 25. desember begynte vi ? tenke p? gaver og organisering av middager og familiem?ltider, samt mulige oppskrifter.
En av de mest karakteristiske dessertene til denne festligheten er uten tvil rosc?n de reyes. Normalt kj?pes den ferdig og til og med muligheten for at det er en premie inni er forventet. I mellomtiden bestemmer andre seg for ? gj?re det hjemme hvis de har ledig tid.
Ingredienser:
400 gram mel
70 gram sm?r (ved romtemperatur)
100 gram sukker
2 egg
0,2 dl rom (lik?r)
1 dl vann
0,3 dl melk
1 appelsinskall
20 gram gj?r
En halv spiseskje appelsinblomstvann (Kan sl?yfes)
Salt
Skivede mandler
kandisert frukt og granulert sukker.
Tilberedning:
Ha 350 gram mel i en stor bolle, lag et hull i midten og tilsett sukkeret, gj?ren oppl?st i det varme vannet, romen, melken, appelsinskallet, appelsinblomstvannet og sm?ret.?Bland alt og tilsett ett av eggene og en klype salt. Deretter eltes alt godt. N?r ingrediensene er blandet godt, vend denne deigen ut p? et melet underlag og fortsett ? elte til deigen er elastisk og ikke fester seg. Den skal v?re «klebrig».
Form deigen til en ball og lag et hull i midten. Strekk ut og forst?rr for ? forme rosc?nen. Legg deigen p? et stekebrett, p? et lunt sted. La den heve i minst en time. Mal rosc?nen med det andre sammenpiskede egget og dekorer det med den kandiserte frukten, de skivede mandlene og perlesukkeret.
Stek til slutt rosc?nen mellom 15 og 20 minutter ved 200 grader eller til overflaten er gyllen.
Tips: Avkj?l kaken og del den p? midten. Sm?r pisket krem for en ekstra god kake.