Costa del Sol Avisen

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Rabattkode
page
Costa Del Sol Avisen - Oppskrift på Cochinillo asado

Lag Cochinillo Asado hjemme

Her finner du oppskriften på helstekt pattegris (Cochinillo), en av de mest populære rettene til julen hos spanske familier. Med sin sprø hud og utrolige saftige kjøtt, blir dette garantert en ny favoritt rett som du til og med kan dele opp med en tallerken, som i Segovia-restauranter.

 

Ingredienser:

 

1 Hel pattegris (Ca. 5 kg).
Smult
Grovt Salt

 

Fremgangsmetode:

 

For å tilberede pattegrisen, smør først hele grisen med smult, som vil gi det et glinsede preg og skape den sprø skorpen. Salt den deretter med grovsalt. Dekk ørene og halen med aluminiumsfolie, disse kan veldig fort bli brent under stekingen.Varm oven til 180 grader på over og under varme og plasser stekebrett nederst i ovnen og fyll et stort glass vann. Legg grisen på rist og plasser midt i ovnen. Stek grisen i ca. 1 og en halv time. Huden skal da være gyllen. Ta risten ut av ovnen og snu grisen. Sett gradene opp til 200 og stek videre i 45 minutter. Husk å tilsette mer vann dersom det blir tomt i stekeformen. Sjekk om skinnet er blitt sprøtt med en spiseskje ved å banke forsiktig på skinnet. Er skinnet sprøtt, er pattegrisen klar. Server med kraften fra stekingen og gjerne kokte småpoteter.

 

Translate ?