En av de enkleste og billigste måtene å nyte reker på er tilberedt i pil pil. Enkelt fordi det bare tar en halvtime og billig fordi alle ingredienser er lett tilgjengelige og rimelige.
Selv om det er forskjellige måter å lage gambas pil pil på, for eksempel de som inkluderer hvitvin, de som er tilberedt med tomat eller paprika, er alltid basis ingrediensene hvitløk og extra virgin olivenolje, to ingredienser som sammen med skalldyr er avgjørende for å oppnå en tapa- eller hovedrett i toppklasse som den vi foreslår her.Gambas pil pil er blitt en favoritt blant besøkende til Spania, spesielt til den spanske solkysten hvor retten har sitt opphav. Retten serveres ofte som en forrett, eller som en del av tapas bordet.
Her får du oppskriften på en deilig Gambas Pil Pil som du kan lage hjemme.
500 gram rensede reker (Helst rå)
3 fedd hvitløk
2 Hele Chili (Helst Cayena)
Persille, salt og pepper
Retten kan tilberedes på to måter, i panne eller i en tapas form. I tapasform legges alle ingredienser i formen og stekes på 200 grader i ca. 10 minutter. I panne steker du først hvitløk og chili i 5 minutter. Tilsett deretter reker og stek i ca. 5 minutter til rekene er stekt igjennom. Pynt så med persille.