Costa del Sol Avisen

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Rabattkode
page
Costa Del Sol Avisen Oppskrift Tinto de verano

Oppskrift på Tinto de verano

 

Gastronomisk sett er sommeren i Spania synonymt med piknik, uformelle snacks, kalde supper, salater, iskrem, sorbet, milkshakes og selvfølgelig tinto de verano. Etternavnet som følger med denne drinken gir ikke opphav til forvirring. Vi spanjoler fortsetter å drikke rødvin om sommeren, men på en annerledes og forfriskende måte.

 

En drink som brast inn på den gastronomiske scenen i vårt land på 1960-tallet og som i dag fortsetter å toppe listen over våre favoritt sommercocktails. Noe som ikke er overraskende siden en vellaget sommertinto ikke har like når det kommer til å friske opp våre små kropper fra den svulmende sommervarmen.

 

Hva er opprinnelsen til tinto de verano?

 

Det ser ut til at tinto de verano ble født på 1920-tallet i Vargas , et lite vertshus i Cordoba drevet av Antonio hvis vett ble skjerpet av den kvelende varmen i landet og han begynte å servere husets vin blandet med sifon. Den aktuelle oppfinnelsen ble veldig godt mottatt, noe som gjorde Venta de Vargas til det obligatoriske møtepunktet for fans av andalusisk sang og dans, og ga opphav til tinto de verano.

 

Men det var først på 1960-tallet at tinto de verano ble populær og begynte å bli konsumert over hele landet med enestående vanvidd. En målestokk for modernitet, blandingen av rødvin og brus blir den perfekte kombinasjonen av sommer. Reklame bidrar til dette, spesielt kampanjen til La Casera og dens «hvis det ikke er noen utleier, drar vi», et av de mest suksessrike slagordene i historien, og den dag i dag.

 

Foreløpig er tilbudet av tinto de verano på flaske og klar til å spise bredt, så nesten ingen tilbereder det, og det ser ut til at vi har glemt hvordan man lager en god tinto de verano hjemme. Noe som enkelte generasjoner ofte praktiserte, som er mildt sagt enkelt og som lar oss kontrollere den endelige smaken av denne sublime kombinasjonen.

 

Ingredienser
for 4 personer


750ml Rødvin
750 ml Farris eller Sitronbrus
is etter smak
sitron etter smak


Hvordan lage tinto de verano:


Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20min
Langt fra å late som om vi lærer om hvordan du lager den perfekte tinto de verano, forteller vi deg at vi liker den grunnleggende blandingen av rødvin og brus i like deler, mye (men mye) is og en sjenerøs mengde sitronbåter. Syren i sitronen balanserer sødmen i brusen og resultatet er fantastisk.

 

Når det er sagt, foretrekker noen å bruke sitronbrus i stedet for Farris. Vi vet allerede at i en smakssak er det ingenting skrevet, men vi anbefaler å ta hensyn til at surhetsnivået i det hele vil være høyere. Derfor, slik at magen vår ikke ender opp med å lide av konsekvensene, hva om vi reduserer mengden sitron i skiver eller erstatter dem med appelsin? Ingenting er som å prøve før du finner den mest passende formelen etter vår smak.

 

Viktig er bruken av en rødvin av grei kvalitet med lavt surhetspunkt. Vin kommer til å utgjøre en forskjell for oss, så uten å måtte kaste huset ut av vinduet og ta ut korken på den beste flasken rødvin i vingården, er det viktig å ikke spare på den. Og brusen eller sitronbrusen? Dens funksjon er å gi bobler og friskhet, så det er bedre hvis vi bruker det veldig kaldt og sørger for at det ikke har mistet gassen og, med det, sin nåde.

 

Is, et annet viktig og nøkkelelement i tilberedningen av en god tinto de verano. Vi vil at tinto de verano skal kjøle oss ned, ikke sant? Så la oss være rause med mengden is og ikke være redde for at den blir vannaktig. Jo flere terninger vi tilsetter, desto lavere er temperaturen på det hele, desto lengre tid vil det ta å løse seg opp og desto mindre vannholdig blir blandingen vår.

 

Translate ?